skip to Main Content

Bloesemfestival Bloei

Sinds het najaar van 2015 is er door een team van ruim 15 vrijwilligers hard gewerkt aan het opknappen van de boomgaard tegenover Gasterij de Arend, en met succes! Daarom is het idee geboren om meer met deze prachtige plek te gaan doen. Op zondag 14 mei 2017 (moederdag) organiseerde Gasterij [De Arend] Catering samen met Dorpsboomgaard Het Groene Hart Winssen een nieuw festival genaamd Bloei! Een mooie dag vol sfeer, smaken, muziek en gezelligheid op een prachtige locatie….. voor alle leeftijden!

Op Moederdag 2018 zal het eerste Bloesemfestival Bloei een vervolg krijgen. Dit mag u niet missen…. Reserveer 13 mei 2018 dus vast in uw agenda!

Levend Landschap Winssen

In het laatste kwartaal van 2016 startte een actieve groep bewoners uit Winssen onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en met hulp van Stichting Dorpsboomgaard ’t Groene Hart Winssen met het project  “Levend Landschap”. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om ons dorp en het omringende landschap groener en mooier te maken.

Lijkt het jou ook leuk om iets voor het Winssense landschap te betekenen? Of heb je leuke ideeën om ons landschap meer te beleven? Laat het weten, dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden!

Winssen in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Winssen graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Tijdens een informatiebijeenkomst In de Kas op 15 juni vertelde een adviseur van SLG over de mogelijkheden van het beplantingsproject Winssen in het Groen. Bewoners kregen informatie over het groen dat thuishoort in het landschap en tips om het erf diervriendelijk(er) te maken.

Het beplantingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Beuningen en de provincie Gelderland en loopt in het najaar van 2017 af.

Heeft u belangstelling voor ‘Winssen in het Groen’ of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de contactpersonen van de werkgroep Levend Landschap Winssen: Joep Gerrits of Paul van Oss.

Landschapsbrochure met landschapstypenkaart

Voor de gemeenten West Maas en Waal, Wijchen, Heumen en Beuningen heeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een landschapsbrochure inclusief een landschapstypenkaart ontwikkeld. Bewoners van het buitengebied kunnen met behulp van de brochure en kaart eenvoudig zien in welk landschapstype ze wonen. SLG geeft tips voor het inrichten van het erf en reiken lijsten met rassen aan die van oorsprong in het gebied voor komen.

Back To Top